Voor mensen met grote of kleine beurs

Hoe kun je meedoen?

De gemeente Rotterdam heeft aan Alex Energie de daken van twee gymzalen in Prins Alexander beschikbaar gesteld voor het aanleggen van coöperatieve zonnedaken. Later zullen nog meer zonnedaken volgen. Je kunt hier aan meedoen. Je draagt dan direct bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en dus aan de beperking van de opwarming van de aarde. Een klein beetje natuurlijk, maar alle kleine beetjes helpen. Maar je helpt ook de wijk via het wijkfonds en jezelf aan een mooi rendement op uw lening. Drie vliegen in één klap!

Zo bouwen we een zonnedak in de wijk

 • Stap 1

  Op zoek naar een groot dak

 • Stap 2

  Rekenen en praten zodat iedereen mee kan doen

 • Stap 3

  Klaar om deelnemers te zoeken

 • Stap 4

  Genoeg deelnemers? De zonnepanelen mogen op het dak

 • Stap 5

  We wekken duurzame energie op en delen de opbrengst

Sociaal en solidair model

Om de zonnedaken aan te leggen is geld nodig. Je leent geld aan ons om de zonnedaken te bouwen. Elk zonnedak heeft een sociaal en solidair model. Dat betekent dat we iedereen uitnodigen om samen met de coöperatie een zonnedak te realiseren. Als financierend deelnemer door te investeren in zonne-obligaties. Je koopt dan één of meerdere obligaties van € 200 per stuk. Daarnaast is samenwerking aangegaan met de welzijnsorganisaties Gro-Up, Prinsenhof, Open Arms – Het Palet en de Energiebank voor bewoners met een groen hart maar met een smallere beurs. Daar hebben we een speciale regeling voor. Hieraan kun je deelnemen als je in een van onze 8 wijken van Prins Alexander woont. Iedereen die meedoet aan een zonnedak wordt ook lid van Alex Energie. Alle leden hebben evenveel stemrecht (éen lid één stem).

Wil je eerst meer weten over deze vorm van deelnemen? Stuur ons dan een e-mail.

Financierende deelnemer

Iedereen kan meehelpen om een zonnedak te financieren door te investeren in zonne-obligaties. Zo’n obligatie kost € 200. Je legt eigen geld in en daar krijg je dubbel iets voor terug: elk jaar 2,5% op je bankrekening en een aanzienlijk deel van de winst in het wijkfonds. En dat 15 jaren lang, de looptijd van het project. Als het project is afgerond heb je je inleg terug, met persoonlijk én gezamenlijk rendement. Je kunt meedoen vanaf één obligatie. Met elke extra obligatie groeit niet alleen je eigen rendement, maar dus ook je bijdrage aan het wijkfonds!

"*" geeft vereiste velden aan

Ik heb interesse in een toekomstig zonnedak

Aanhef*
Alleen het getal
4 cijfers en 2 letters zonder spatie
Hidden
Hidden
Hidden
E-mailadres en bevestig e-mailadres*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactformulier

Heb je een vraag, wil je helpen? Stuur ons een berichtje.